Відомий український письменник Андрій Курков вважає, що в Україні все менше людей використовують російську мову. Про це говорять дані досліджень соціологів.

Простір російськомовності в Україні за найближчі 20 років може стати менше на 50%. Про це заявив Андрій Курков під час ефіру "Крим.Реалії" і назвав такий процес "природним".

"Кількість носіїв "мови" зменшиться, це природний процес. Наскільки? Може, на 50%, може, 40, може, на 30", - зазначив він.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Также писатель добавляет, чтобы те люди, которые продолжили говорить на русском языке, были активными и реальными гражданами Украины.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Грубо говоря, были политическими украинцами. Если они граждане Украины, но политические россияне, им тут делать нечего", - объяснил Курков.

Курков

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Письменник підкреслив, що "йдеться не про статус мови, а про мільйони українських російськомовних громадян, виборців, які, якщо їх ігнорувати або показувати тільки як ворогів України, можуть уплинути на результат майбутніх виборів і парламентських, і президентських".

Нагадаємо, Путін готує повномасштабне вторгнення: що терміново повинен зробити Зеленський.

Як повідомляв Знай.uа "Замах" на Зеленського: Разумков розповів, що з президентом.

Знай.uа писав, Порошенко впровадив до Зеленського свою агентуру, яка підставляє нового президента, - журналіст.