13% породіль страждають від депресії, 9% - від тревожноего розлади, а 3-5% - від обсесивно-компульсивного розладу. Ще до 12% батьків переживають вигоряння, написала на своїй сторінці в Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун підкреслила, що післяродова депресія - це не проста печаль і втому після народження дитини. Це виснажлива депресія, яка може закінчитися суїцидом, вбивством або психозом.

За словами глави відомства, найбільше ризикують жінки, які народжують вперше, матері підліткового віку і жінки з травматичними пологами. Також післяпологове постравматическое стресовий розлад буває у випадку травматичних пологів - обвиття пуповиною, позапланового кесаревого розтину, перебування дитини в реанімації, почуття безпорадності під час пологів, досвіду сексуального насильства в минулому, фізичних травм під час пологів.

Глава Моз перерахувала сім ознак. За її словами, якщо у жінки є два з них, і вони тривають більше двох тижнів, то швидше за все мова йде про післяпологової депресії.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
  • Постійна печаль і пригнічений настрій.
  • Не радують речі, які колись приносили радість.
  • Порушення сну. Цей симптом можна виявити, тільки якщо матері забезпечити спокій і умови для сну.
  • Недолік сил і енергії.
  • Загальмованість або надмірне збудження.
  • Почуття провини і нікчемності.
  • Суїцидальні думки.

Супрун додала, що лікувати післяпологову депресію потрібно в першу чергу психотерапією.

Нагадаємо, київські дороги закриють для руху більше ніж на рік.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Кравець запалить новий сезон популярного шоу.


Також Знай.uа писав про те, що наречена віце-міністра Розенко порадувала шанувальників новим неоднозначним фото.