В київському супермаркеті Metro українським школярам продають щоденники, на яких зображена карта України без Криму. Фото зі щоденником та чеком опублікував у Facebook Володимир Біруля.

Очевидець зазначає, що з моменту, коли він уперше побачив товар, минув майже місяць. Тоді співробітники магазину вибачилися й заявили, що приберуть з продажу всі щоденники, а винних покарають. Утім товар і досі знаходиться на полицях гіпермаркету.

Geplaatst door Volodymyr Birulia op Zondag 11 augustus 2019

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У компанії "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" щодо інциденту зі шкільним щоденником висловили офіційну позицію.

"11 серпня 2019 року клієнт нашої компанії знайшов на полиці ТЦ METRO за адресою м. Київ, просп. П. Григоренка, 43 шкільний щоденник, на обкладинці якого було зображено карту України без тимчасово окупованих територій. Повідомляємо, що цей товар було вилучено з продажів всіх ТЦ МЕТRO ще 15.07.2019 – одразу після того, як ми отримали перше повідомлення стосовно нього від клієнта. Згідно з офіційною інформацією компанії "Папірус", що є виробником та постачальником даного товару, з моменту виявлення цих щоденників, а саме близько місяця тому, виробництво їх припинено і поставок у жоден ТЦ METRO не відбувалося", - зазначають представники.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За попередніми результатами внутрішнього розслідування, що проводиться наразі службою безпеки компанії "МЕТРО Кеш енд Кері Україна", встановлено, що цей щоденник був принесений до ТЦ МЕТRO ззовні третьою особою та виставлений на полицю до інших щоденників даного виробника. Через 30 хвилин після цього, клієнт знайшов та придбав даний щоденник.

Нагадаємо, що друком вийшла досить суперечлива лід харківського видавництва "Ранок" під назвою "Рослинний світ".

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, у Голосіївському районі Києва, у переході, який з'єднує міську та паркові зони, бетонні колони київського мосту прикрасили кримськотатарськими візерунками.

Також портал Знай.uа писав, що депутат нелегітимної Держдуми РФ, екс-"прокурор" анексованого Криму Наталія Поклонська заявила, що повернення Криму до складу України "неможливе".