Діти та літні люди - найбільш незахищені категорії населення в будь-якій країні. І якщо у дітей ще є батьки, які можуть про них подбати, то старим і зовсім доводиться тяжко. Останні тенденції в Україні стали прикладом того, що в нашій країні пенсіонери не живуть, а виживають в тих умовах, які їм створила держава. Адже навіть у сусідній Польщі на безпритульних тварин виділяється грошей більше, ніж у нас на пенсіонерів.

пенсіонери
пенсіонери

Про це розповів відомий український юрист і блогер Михайло Шнайдер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Кілька місяців тому, у Польщі був знижений вік виходу на пенсію. А з 1 березня 2019 року, відбулося чергове суттєве підвищення пенсійних виплат. Середній розмір яких, на сьогоднішній день складає більше 500 доларів в місяць",- розповідає Шнайдер.

Далі він поділився кількома фактами з життя польських пенсіонерів.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Якщо пенсіонер, з якихось причин, не може оплатити рахунки за використання послуг, держава повністю перекладає цю проблему на себе.
Наприклад, багато польських авіакомпаній надають літнім людям пільги, оплачуючи більшу частину їх квитка.
також Пенсіонерам надається повністю безкоштовна медична допомога і величезні знижки при відвідуванні приватних лікарських кабінетів.
Всі 70-річні громадяни і старше, які не платять за проїзд в автобусах міського сполучення і метро.

І це тільки малаядоля тих благ, якими сусідня країна намагається полегшити життя пожилы людей.

Далі більше, за фактом виходить так, що в Польщі бездомні тварини більш важливі, ніж нам - літні люди, які все життя віддали державі і працювали на її благо.

"На утримання одного безпритульної тварини, держава виділяє близько 200 доларів на місяць. На бездомних кішок і собак, Польща витрачає майже в три рази більше, ніж Україна на пенсії для людей похилого віку. Наші сусіди поляки, які на початку 90-х років, приїжджали в Україну за продуктами та одягом, обігнали нас на десятиліття, розвитку і рівня життя."

Однак, Шнайдер сподівається, що Володимир Зеленський зможе змінити цю ситуацію

В коментарях відгукнулися небайдужі українці:

"Дякую заробітчанам, які відраховують податки в пенсійний фонд Польщі", "Дуже хочеться, щоб наші пенсіонери так жили", "Так а за рахунок чого там такий вал та міцний стрижень економіки, цілком вірно, за рахунок дотацій ЄС та українських заробітчанин", "І в 80 років їм до пенсії додають 500 злотих."

Нагадаємо, що нові зміни в законодавстві передбачають перерахунок пенсій.

Як повідомляв портал Знай.ua, скоро в Україні запрацює спецслужба, у якій буде доступ до всіх можливих відомчих баз.

Також портал Знай.ua писав, що пенсійний фонд України запровадив нову послугу.