У глиняному кар'єрі на Вінниччині, знайшли кістки гігантської тварини, вік яких сягає щонайменше 18 тисяч років. Місцеві краєзнавці гадають, що останки належать вимерлому виду шерстистих носорогів.

Сільський голова села Гопчиця Роман Прилуцький, розповів, що кістки лежали на глибині шести метрів і виявили їх трактористи, які брали глину для цегельного заводу. Величезні кістки одразу ж передали в сільський музей, а краєзнавці почали радитися з археологами і вченими.

Директор музею Михайло Петренко розповів:

"Приблизний вік цих кісток – 25-18 тисяч років. Він від трьох з половиною метрів у висоту був, до чотирьох метрів у довжину".

Краєзнавці припустили, що саме тут жило стадо цих носорогів, адже схожі кістки тут знаходили завжди. Але такі великі – вперше.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Знахідка всерйоз зацікавила краєзнавців, але грошей на розкопки у місцевих немає. У селі припускають, що під землею є цілий скелет шерстистого носорога, і запрошують археологів та вчених, щоб його відкопати.

Як повідомляв Знай.ua, археологи натрапили на кістки рідкісного гіганта

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що у Польщі під час археологічних розкопок виявили близько тисячі монет під церквою апостола Андрія Первозванного в Барчево на північному сході Польщі.

Схожу новину Знай.ua розповідав, у Данії вчені знайшли найстаріше хребетне на планеті - гренландську акулу.