"Нафтогаз" на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що приблизно до 300 млн гривень кожен місяць буде обходитися продаж природного газу компанії "ДТЕК Схід Енерго" за ціною на 40% нижче, ніж вартість газу для населення, яка діє зараз.

У компанії говорять, що їм, а, відповідно, і державному бюджету прийняте рішення Кабміну обійдеться в 100-300 мільйонів гривень щомісяця.

«Тепер одна компанія-немонополист отримає право купувати у нас газ на 40% дешевше, ніж населення», - повідомляють вони.

"Нафтогаз" залучив кошти і закуповує газ додатково на той випадок, якщо Росія раптом припинить постачати газ на Україну.

Від 100 до 300 млн грн щомісяця коштуватиме сьогоднішнє рішення КМУ нам і державному бюджету. Тепер одна...

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще
Geplaatst door Нафтогаз України - Naftogaz op Woensdag 14 augustus 2019

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Компанія іронічно зауважує, що вугілля для Луганської ТЕС теж можна було купувати заздалегідь.

"Але вугілля - це зовсім інша справа. Його ж заздалегідь не завезуть і не складуватимуть. Чи не так? І хто б міг подумати, що Росія так підступно надійде з жителями Луганської області, яким тільки що обіцяла свої паспорти. Така прикра несподіванка. Правда?", - кажуть в НАК.

Причиною подій, які відбуваються в "Нафтогазі", стало рішення Кабміну від 15 серпня. Він зобов'язав "Нафтогаз" продаватиме газ компанії «ДТЕК Схід Енерго» за вартістю на 40% нижче, ніж чинна для населення. Це має допомогти забезпечити безперебійну поставку газу в Луганській області. Луганська ТЕС перейшла на газ, оскільки запаси вугілля скінчилися після несподіваного заборони Росії на постачання енергоносіїв в Україну.

Віталій Комарницький, голова Луганської ОДА, попросив пільгову ціну на газ, так як його вартість значно дорожчий за вугілля.

Нагадаємо, раніше Гримчак попався на тому, в чому звинувачував партію Зеленського.

Також Знай.uа писав, що Зеленський жорстко притиснув Луценка до стінки, діватися нікуди.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що подружку Садового підловили на мерзенної схемою, "дарувала" землю обраним.