Копи назвали траси, де в аваріях з початку 2019 року в країні загинуло більшість людей. Слід нагадати, що за даними Нацполиції, з 1 січня по 31 липня 2019 року у ДТП на дорогах держзначення загинуло 540 осіб.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Так, більш ніж за півроку копи нарахували 58 трас і окремих ділянок на них з високою аварійністю. Подекуди він досяг 400—550% в порівнянні з минулим роком. Як показала аналітика поліцейських, проблемними виявилися і в'їзди в такі міста, як Чернігів та Житомир.

Наприклад, одна з трас, де число загиблих почало зростати — Мукачево — Івано-Франківськ — Рогатин — Львів. З початку року тут загинули 17 людей, травми отримали 100, хоча за такий же період минулого року було травмовано в три рази менше. На автофорумі цій дорозі присвячені сотні коментарів.

"Вночі тут можна наробити в штани, на узбіччі покручені диски і пробиті колеса машин", — пише один з водіїв.

"Для проїзду через ями дорога небезпечна при будь-якій погоді, придатна лише для проїзду поповзом", - розповів водій.

Спікер закарпатських патрульних Марія Туряниця повідомила, що на цій непростій трасі однією з головних причин аварій є перевищення швидкості.

"Тому вже в найближчих планах — чергування патруля з вимірювачем швидкості. Буде встановлений і знак, який застережує про патрулі. Всі ці заходи повинні допомогти налагодити ситуацію. Також, наскільки я знаю, зараз дорожники вже почали ремонтувати трасу, там зараз реверсний рух", — повідомляє Туряниця.

Однак, у переліку "трас смерті" є і такі, де за 7 місяців минулого року не було жодного загиблого, а в нинішньому сталося відразу декілька. На трасі Суми — Полтава відбувся різкий стрибок і за кількістю травмованих, і за кількістю загиблих. Нещодавно тут зробили ямковий ремонт. Парадоксально, але аварій стало більше саме після ремонту.

Нагадаємо, що у Львівській області відбулося масштабне ДТП.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові назвали вулиці, де трапляється найбільше аварій.

Також портал Знай.ua писав, що село під Києвом ледь не злетіло в повітря.