Як повідомляють ЗМІ, найвищі пенсії в Україні мають чиновники у відставці: нардепи, судді та інші. Їх пенсійні виплати можуть бути більше 20 тисяч гривень в місяць. І це при тому, що середня пенсія по Україні трохи більше 3 тисяч, а обмеження на пенсійні виплати становить 14,97 тисяч гривень.

Чудова новина!
Тепер Знай.иа стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Чоловічий або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Судді порахували, що цей ліміт на них не поширюється і зробили собі пенсії по 40 тисяч і навіть більше. На перше квітня 2019 утримання суддів обходилося державі на 54,4% дорожче, ніж з ситуацією в січні цього ж року. Середня пенсія у суддів становить 44 тисячі гривень. В 15 разів більше, ніж у звичайного українця.

"В Україні за рік, за даними Пенсійного фонду, стало більше на 20 тис. тих людей, які отримують пенсію понад 10 тис. грн. Станом на початок 2019 го їх уже майже 140 тис., що становить 1,2% від загальної кількості, тоді як на 1 січня минулого року їх було 118 тис., або 1%. Найбільші пенсії у цій категорії - у суддів. Далі йдуть народні депутати і прокурори", - повідомляє економіст Олексій Дорошенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Загалом, за словами Дорошенка, щоб українець міг отримувати найвищу пенсію, йому треба працювати суддею.

Тепер пенсіонери можуть ще змінити вид виплати. За перший квартал цим скористалося приблизно 500 чоловік, як передає ГУ ПФ Рівненській області за 2019 рік.

В Україні є декілька видів пенсійних виплат за віком, з нагоди втрати годувальника, по інвалідності і т. д. Вид своєї виплати можна поміняти, маючи належні підстави, так як одна з пенсій може виявитися вигідніше для громадянина. Щоб перевірити, чи варто переходити на інший вид пенсіїї, потрібно звернутися в місцеве управління ПФ і уточнити у фахівця.

Нагадаємо, раніше кабмін надає право вибору українців: де захочу, там і отримаю.

Також Знай.uа писав, що у Зеленського наполеонівські плани на пенсіонерів: українців чекає підвищення.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Україні запрацювала електронна система пенсій: як розібратися в нових правилах.