Суд визначив, які роки людині не зарахуються до загального трудового стажу. Це стосується громадян, які певний перілод часу доглядали за хворими родичами.

Про це пише Юрліга.

Касаційний адміністративний суд постановив, що при відсутності висновку медичного закладу про потребу в постійному догляді, догляд за пенсіонером, незалежно від його віку, не може служити підставою для зарахування періодів такого нагляду в стаж роботи, щоб отримати призначення пенсії за віком.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

гроші

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

пенсіонер

За позовом українця, суд відмовив у задоволенні вимог. Період догляду за особами пенсійного віку також не був зарахований в загальний стаж роботи через відсутність медичного висновку про те, що такі особи вимагали нагляду.

пенсіонери

Верховний Суд вказав, що до стажу роботи зараховуються періоди нагляду не за будь-яким пенсіонером, а лише за тим, хто вимагає такого догляду. Потреба у такому догляді має бути підтверджено відповідним висновком медичного закладу. Адже саме здоров'я є тим критерієм, за яким певних осіб відносять до категорії, час догляду за якими зараховується в стаж роботи.

Непідтверджена статусу особи з інвалідністю І групи, статусу дитини з особливими потребами або статусу пенсіонера, який за медичним висновком потребує стороннього догляду, виключає можливість зарахування періоду догляду за ними до стажу роботи.

Нагадаємо, українців попередили про декларування доходів усієї родини.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського повідомили про підвищення для пенсіонерів.

Також портал Знай.ua писав, що Україна переходить на е-пенсії. Тепер оформити виплати можна не виходячи з дому.