У Зеленського хочуть скоротити кількість субсидантов та інших отримувачів пільг від податків шляхом часткового звільнення від податків. Про це розповіла майбутній народний депутат від партії "Слуга народу" кандидат на посаду голови парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Галина Третьякова.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У президентської партії мають намір боротися з бідністю шляхом запровадження додаткового механізму оподаткування, запровадження неоподатковуваного мінімуму доходу домогосподарств.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Головна мета — повернути гроші у домогосподарства і тим самим відмовитися від існуючої моделі. Надаючи соціальні пільги в тому вигляді, в якому є зараз, ми провокуємо розподіл домогосподарств. Люди йдуть на фіктивні розлучення і неофіційне працевлаштування заради субсидій. Нам потрібно це змінити. Це можна зробити шляхом запровадження неоподатковуваного мінімуму на доходи домогосподарств. Тобто щоб податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) стягувався з домогосподарства, а не з кожного його члена. Плюс встановити мінімальний неоподатковуваний бар'єр. Наприклад, дохід сім'ї з дітьми становить 20 тис. грн в місяць, і вони отримують субсидію від держави. Але якщо ввести неоподатковуваний дохід у сумі 8 тис. грн, то ми повернули б сім'ї 19,5% податків та внесків, яких вистачило б на оплату комуналки. І їм не потрібно було бігати за субсидіями", — сказала "Вістям" Третьякова.

Таким чином вони хочуть залишати податок в сім'ї, а не прокручувати його через весь бюджет і повертати людям у вигляді субсидії. Третьякова стверджує, що подібна модель уже працює в Китаї.

"До 1 січня 2019 року неоподатковуваний мінімум становив $300 при середній зарплаті в $600. Зараз у них $660 — середня зарплата. В цьому році вони встановили неоподатковуваний мінімум у розмірі $750. І подивіться, як Китай потужно долає бідність останні три роки: вони десятки мільйонів людей вивели із зони бідності", — зазначила Третьякова.

Нагадаємо, кому пощастить отримати пільги на комуналку.

Як повідомляв Знай. ua, мільйони українців залишаться без субсидій вже в цьому році.

Також Знай. ua писав, що Укрпошта знову задерла тарифи, в українців впала щелепа.