В Україні для того, щоб отримати водійські права, необхідно пройти обов'язкову процедуру медогляду. Вона займає досить багато часу, через що чимала кількість водіїв намагається отримати довідку незаконним чином.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Медична довідка потрібна для отримання прав, тому що поганий стан здоров'я водія може негативно позначитися на водінні і створити небезпечну ситуацію на дорозі. Щоб отримати медичну довідку, потрібно відвідати хірурга, терапевта, отоларинголога, невропатолога та окуліста. Процедура може зайняти не один день, тож водії шукають нелегальні контори, які такі довідки продають. Зараз їх легко можна купити через інтернет.

Якщо правоохоронці встановлять, що довідка підроблена, водія авто чекає штраф, і у нього можуть відібрати права. Відповідальність за незаконний документ ляже саме на автомобіліста, а не на тих, хто його зробив. Якщо ж водій з підробленою меддовідкою спровокує серйозну ДТП, то винен буде вже не він, а керівництво лікарні, яка видала документ.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

МОЗ України запропонувало ввести реєстр починаючи з 2020 року, завдяки якому можна буде припинити видачу підроблених документів. Після того, як реєстр запрацює, довідку можна буде отримати тільки одним способом. Для початку потрібно зайти в медустанову і отримати у них спеціальний бланк зі штрих-кодом. Видавати його збираються тільки на руки. Після цього автомобіліст зможе пройти медобстеження.

Нагадаємо, раніше однорічний малюк скалічився у страшній ДТП під Львовом.

Також Знай.uа писав, що озвірілий пацієнт влаштував у психлікарні моторошну різанину, багато постраждалих.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що п'яний одесит схопився за сокиру, ледь не вирубав "під корінь" всю сім'ю: копи ледве встигли.