В команді "Слуги народу" підготували деякі зміни для малозабезпечених громадян. Субсидії хочуть розширити ще на мільйон сімей.

Паралельно з цим планують запровадити і інший план: виплати майже повністю скасувати і залишити тільки 5-10% їх одержувачів. Експерт у команді Зеленського з соціальних питань Галина Третьякова повідомила, що гроші не планують виділяти безпосередньо як соцдопомогу, а виділяти в якості відшкодування кормильцю в сім'ї.

Той буде платити за своє майно і зніме з обов'язків держави соціальні виплати. Це буде своєрідна налогова пільга за створення місця домашньої зайнятості людині, яка не отримує дохід.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як планують реалізувати ці ідеї, яким чином буде працювати відмова від субсидування, і що в підсумку буде з госбюжетом?

У минулому році субсидію отримували майже в 2 рази більше людей, ніж у цьому. Представник президента України в уряді Андрій Герус заявив, що необхідно змінити критерії визначення субсидіантів. Тоді субсидії отримуватимуть і пенсіонери, у квартирах яких прописані онуки. Нагадаємо, що раніше вони не могли претендувати на соцвиплату.

Гроші для субсидій (близько 2 мільярдів гривень на рік) планують отримати завдяки новоому податку на імпорт з РФ дизельного пального та скрапленого газу. У парламенті була також інша ідея - залучити додатково 10-15 мільярдів гривень,скасувавши податкові пільги для певних фінансово-промислових груп, олігархів.

Поки в команді Зеленського тільки планують створити відповідний законопроект. Там очікують, що система буде впроваджена вже до кінця 2020 року. Без економічних розрахунків важко зрозуміти, позитивна чи така ідея для бюджету. Але сама спроба унормування пропорції між тими, хто отримує і не отримує субсидію, вже хороша ідея.

Напомним, українцям повідомили про кардинальні зміни, часу в обріз.


Як повідомляв раніше Знай.uа, під ударом житло, техніка і машини.


Також Знай.uа писав про те, що кому пощастить отримати пільги на комуналку.