16 серпня у селі Кавське Стрийського району Львівській області зафіксували падіж худоби через спалах африканської чуми свиней. Вже з 19 серпня для проведення карантинно-обмежувальних заходів на ветеринарно-поліцейських постах були залучені військовослужбовці Нацгварції України.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

"На дорогах при в'їзді у епізоотичне вогнище, на виконання рішення ГЧПК для запобігання розповсюдження збудника АЧС, нацгвардійці несуть службу на постах разом з працівниками поліції та за участю працівників управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини цілодобово", - повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, у зоні 3 км навколо спалаху АЧС оголошено карантин, який триватиме 40 днів. В районі залучено всі можливі сили, щоб запобігти поширенню захворювання.

Нагадаємо, в Одесу пливуть заражені чумою трупи, помітили надто пізно.

Як повідомляв портал Знай.uа, під Дніпром виявили смертоносну знахідку, цілі райони на карантині.

Також Знай.uа писав про те, що в Україні лютує смертельна африканська чума.