У Вінниці побільшало телефонних шахраїв. Аферисти вигадують історію, в якій нібито родич потрапив у біду, та пропонують допомогти вирішити питання за фінансову винагороду. Існують й інші шаблони для виманювання грошей у вінничан, але наразі, у аферистів спрацьовує саме така”легенда”.

Телефонують вночі, щоб людина не могла спросоння оговтатись, і змушують швидко приймати рішення, “може бути вже пізно” - одна з фраз на які реагують люди..

Вінницькі поліцейські звертаються до громадян з проханням не вірити на слово тим, хто дзвонить, перевіряти донесену ними інформацію. Потрібно передзвонити дітям або тим, про кого йде мова, і запитати: де вони і що з ними.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що дніпровські шахраї пограбували українців на 1,5 мільйона через соціальні мережі і SIM-карти.

Як повідомляв Знай.ua, в мережі орудують шахраї, "допомагають" воїнам ООС.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також Знай.ua писав, що банда грабіжників викрала з ПриватБанку понад 3,6 млн грн. Злочинці використовували банківську послугу "Екстрені гроші