Уляна Супрун поділилася своїм рецептом ідеального шашлику. За словами Супрун, популярна страва має бути не тільки смачною, але ще й безпечним для здоров'я, а для цього важливо дотримуватися кількох правил при підготовці м'яса.
Щоб шашликом не нашкодити здоров'ю, важливо максимально захиститися від канцерогенів. Для цього потрібно вибирати нежирне м'ясо і по максимуму зрізати жир.
«Коли жир капає на вугілля і реагує, утворюються поліциклічні ароматичні вуглеводні. Чим їх більше, тим більше ризик раку підшлункової залози, прямої кишки та молочної залози, про що свідчать досліди на тваринах», — нагадують у Моз.
Можна загорнути м'ясо, рибу, кебаби у фольгу — так жир менше капати на дрова, а страва буде вбирати менше кіптяви. Пряні трави та спеції в маринаді — розмарин, орегано, чорний перець, перець чилі — містять антиоксиданти, що захищають від канцерогенних сполук.

Щоб шашлик не зашкодив здоров'ю, його потрібно готувати недовго, змінюючи температуру. «Спробуйте смажити на невисокій температурі, щоб їжа не темніла і не подгорала, а потім додайте спеку. Так ви досягнете бажаної реакції Майяра — утворення скоринки. Але далеко не зайде, бо часу не вистачить», — пояснює Супрун.
Ще один момент, яким часто нехтують, це розмір порції шашлику. М'яса багато їсти не варто — порція повинна бути не більше, ніж середина долоні, інакше з'їдене буде важко перетравити. Зате по овочам обмежень немає: шашлики потрібно поєднувати з перцем, помідорами, баклажанами, кабачками, кукурудзою, пореєм. Їх має бути стільки ж, скільки і м'яса, а краще — більше.
Нагадаємо, Супрун вразила українців несподіваною правдою про кавуни: спазм м'язів і аритмія серця.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Супрун розповіла українцям, як правильно худнути: простіше зробити пластичну операцію.