Українцям хочуть дозволити купувати і використовувати для захисту короткоствольну зброю. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді два депутата від партії "Слуга народу" Ігор Фріс та Олександр Матусевич.

Якщо закон приймуть, то він вступить в силу на наступний день після його прийняття. Закон передбачає наступне:

Дозволити придбання короткоствольної зброї цивільним особам.

Зменшити віковий ценз на придбання зброї.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Створити Єдиний реєстр вогнепальної зброї.

Легалізувати тіньову зброю.

Якщо у людини надутий оружые, то воно буде изято на перевірку. Якщо стовбур чистий, то особа "знайшов" вогнепал буде мати право зареєструвати його на себе, якщо отримає протягом півроку дозвіл на відповідну зброю. Якщо воно виявиться нікому не потрібно, то держава продасть його на аукціоні. На поточний момент в Україні можна продажу травматичної зброї, гладкоствольної, нарізної — карабіни, гвинтівки, штуцери. Травматичні пістолети можуть купити співробітники органів правопорядку, судді, адвокати та журналісти.

"Оскільки короткоствольну зброю заборонено до продажу населенню, то люди купують травматична, гладкоствольна та нарізна, приблизно в однаковому розподілі", — розповів UBR.ua адміністратор магазину "Тротил" Віктор. За словами експертів, на чорному ринку зараз наступні розцінки:

граната — від 500 грн.,

пістолет типу ПМ — від 500 доларів,

Калашников — 1000 доларів.

Але не все так просто. Такі оголошення хоч і рясніють в інтернеті, але здебільшого — це обман. Після отримання грошей шахраї просто пропадають.

Нагадаємо, раніше Головного підозрюваного у справі MH17 Цемаха відпустили з-під варти: Романенко вщент розкритикував рішення суду

Як повідомляв портал "Знай.ua" На Донбасі гримлять десятки обстрілу: є загиблі і поранені

Також, "Знай.ua" Мільйонам українців підвищать мінімальну зарплату: на яку надбавку очікувати вже найближчим часом.