Стало відомо, що в Києві з 1 листопада 2019 року планують припинити продаж паперових квитків в наземному транспорті і повністю перейти на е-квиток.

А в метрополітені в цей же день остаточно перестануть продавати жетони і зелені безконтактні картки.

Таким чином, за словами директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрія Назарова, для проїзду в транспорті кияни зможуть використовувати електронний квиток або картку киянина.

"З 1-го листопада в метро ще можна буде користуватися жетонами і безконтактною зеленої картки, але придбати їх буде вже не можна. Так що з 1-го листопада ми ходимо дати киянам можливість по повній користуватися е-квитком", - сказав Назаров.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До того ж, після впровадження електронного квитка, у наземному громадському транспорті зникнуть всі кондуктори. Замість них на маршрутах працюватимуть контролери, які за допомогою спеціального обладнання будуть перевіряти у пасажирів оплату проїзду.

Також в наземному транспорті в останній місяць осені запрацює система оплати проїзду за допомогою банківської картки, яка поки що працює в тестовому режимі.

Нагадаємо, що в Запоріжжі школярі мають право на безкоштовний проїзд.

Як повідомляв портал Знай.иа кияни більше не зможуть купити квитки на трамваї і метро.

Також портал Знай.иа писав, що у Вінниці тролейбуси заробили по-старому.