Неподалік від селища Гоща (Рівненська область) українські археологи виявили скалет, якому як мінімум шість тисяч років. За словами вчених, це може говорити про те, що поселення у цьому місці з'явилися раніше, ніж передбачалося. Передає ТСН.

Археолог Віталій Тимощук розповів, що вчені могли наткнутися на ритуальне поховання, яке може відноситися до волино-люблінської культури мідної епохи.

Експерти відзначили, що у скелета довгий череп, що може говорити про те, що дана культура намагалася виділитися фізіологічно. Вони накладали щось на череп, щоб надалі він ріс в такому напрямку. Крім того, кістки ніг скелета відокремили від тулуба через страх, що він повернеться у світ живих.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть
Показати ще

Як підкреслюють фахівці, раніше в цій місцевості вдавалося знайти тільки матеріали, що датуються третім-другим тисячоліттям до нашої ери.

Нагадаємо, на острові Хортиця у Запоріжжі місцевий археолог випадково натрапив на святилище, якому, за даними аналізів, від чотирьох до п'яти років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", львівські вандали поглумилися над пам'яттю українців, скрізь Путін ввижається.

Також "Знай.uа" писав, під Дніпром виявили "візитну картку" радянських асів.