В Україні звична справа купувати автомобілі, які вже були у вжитку. Однак при їх виборі потрібно врахувати багато важливих нюансів, аби потім не витрачати тисячі гривень в автосервісах.

Фахівець компанії "Street Avto" Віталій Яхно розповів, як з тисяч уживаних автомобілів вибрати хорошу машину і при цьому заощадити пристойну суму, передає ХВИЛЯ.

Перше, на що фахівець радить звернути увагу при виборі б/у автомобіля, це стан лакофарбового покриття. Якщо під рукою немає спеціального приладу, то про те, що машина перефарбовувалася, можна дізнатися по слідах шліфування або залишки шпаклівки на кузові.

Купівля авто
Купівля авто

Ознакою зміни лакофарбового покриття може бути і "апельсинова кірка", що виникає при неправильному фарбуванні. У заводських умовах фарбування проводиться спеціальними автоматизованими системами, що забезпечують рівний шар фарби. Якщо автомобіль був фарбований, то раніше він міг потрапляти в аварії або ж почав покриватися іржею.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Важливо також перевірити зазори між багажником, капотом і дверима. Усе повинно прилягати щільно. Також варто застосувати спеціальний прилад, який перевірить стан мотору, зокрема, чи ремонтували його. Окрім цього такий прилад зможе показати справжній пробіг та те, чи спрацьовували подушки безпеки.

Імпорт авто
Імпорт авто

Якщо ж ви збираєтеся продати свій автомобіль, то на продаж його краще виставити при перших ознаках іржавіння кузова або якщо почалися проблеми з двигуном і коробкою передач. Як говорить Яхно, в таких випадках простіше купити нову машину, ніж витрачатися на ремонт.

При покупці старих автомобілів українці найчастіше обирають машини з просторим салоном і невеликою витратою палива. Середня вартість – 10 тис. доларів. Найпопулярнішими б/у автомобілями в Україні Яхно є Renault, Citroen Berlingo, Оpel Combo, Fiat Doblo. Вони відрізняються практичністю і хорошими ходовими якостями. Серед кросоверів великою популярністю користується Renault Duster.

Нагадаємо, євробляхерів штрафують один за одним: скільки виклали водії за "дешевих залізних коней".

Як повідомляв Знай. ua, "Євробляхерам" готують нове випробування, про дешеві авто доведеться забути: оновлений список штрафів.

Також Знай. ua писав, що які штрафи для "євробляхерів" діють в Україні сьогодні.