Командир рейдового буксиру "Яни Капу" Олег Мельничук, звільнений з путінського полону 7 вересня, розповів про відважного 25-го члена екіпажу – пса Джессі, якого повернули Україні наприкінці липня. Під час захоплення Джессі вкусила одного із ФСБесівців за ногу.

Про це Олег Мельничук розповів під час прессконференції 12 вересня.

"Цікаве було, коли співробітники, силовики РФ зібрались у мене в каюті, у командира рейдового буксира "Яни Капу", собака перебувала там, ховалась. Вона була там і вони не знали. Сиділи-сиділи і вона схопила одного за штани, вкусила. Ось така історія. Вона напевно зрозуміла хто і що, і почала діяти як потрібно", - зазначив Мельничук.

За його словами, про собаку на борту піклувався механік Сергій Чуліба. Коли моряків було захоплено в полон, то російські спецслужбовці всерйоз цікавились у них, куди подівся 25-й член екіпажу.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Потім мені сказали, що обміняли вже одного військовополоненого, я не зрозумів спочатку хто, мені показують, що віддали собаку. Я вже зрозумів, що все, наступною буде наша черга, що якщо собаку віддали, першого військовополоненого, 25-го члена екіпажу, зрозумів, що Україна за нас всіх бореться і що ми повернемося", - наостанок додав він.

Нагадаємо, вірний член екіпажу "Яни Капу" пес Джессі повернувся додому.