Звільнений в рамках обміну кримськотатарський активіст Едем Бекіров зробив заяву про українських політв'язнів.

Після того, як Едема Бекірова вирвали з путінських катівень, йому довелось пройти ще одне випробування. Колишньому в'язню Кремля провели складну операцію на серці.

Про це повідомила українська журналістка і ведуча Наталія Мосейчук в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу". Сім'я колишнього в'язня Кремля і сам він поспілкувалися зі студією за допомогою відеоконференції.

Бекіров розказав, що операція пройшла 11 вересня але вже сьогодні він почувається добре.

"На сьогоднішній день самопочуття набагато краще, ніби пережив друге народження", – сказав він.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Бекіров подякував всім українцям, які долучились до звільнення в'язнів Кремля.

"Хотів би подякувати всім людям, які взяли хоч найменшу участь у визволенні нас, 35 осіб. Я дуже їм вдячний, я схиляю голову перед ними", – додав кримськотатарський активіст.

У той же час, Бекіров нагадав про інших політв'язнів, які досі перебувають у кремлівських катівнях.

"Словами подяки неможливо все передати. Але сьогодні в катівнях залишилися ще наші хлопці, і їх чимало. І ми повинні всі спільно докласти максимум зусиль, звільнити їх, щоб вони всі опинилися як я, як наші моряки, у своїх сім'ях", – підкреслив Бекіров.

Під час ефіру дружина колишнього ув'язненого Гульнара Бекірова ледь стримувала сльози, і Мосейчук попросила її триматися.

Нагадаємо, 7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін полоненими у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, - політв'язні Олег Сенцов, Володимир Балух, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Кліх, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сізоновіч, а також захоплені Росією у Керченської протоки 24 моряка.