15 вересня в парламент подали перший проект закону про бюджет на 2020 рік. Однак у проекті документу, який подали на розгляд, не вистачить коштів на деякі програми, які вже затверджено. Зокрема, на підвищення пенсій та зарплат вчителям.

Про це йдеться в тексті документа, опублікованому на сайті парламенту.

Приміром, у 2019-му з бюджету фактично повинні направити в Пенсійний фонд 175 млрд грн. А на 2020-й передбачили всього 172,5 млрд грн. Другий неприємний сюрприз – перерахунок пенсій у березні 2020-го), підвищення для силовиків з 1 січня наступного року з таким фінансування може провалитися. Також планувалося підвищити зарплати для вчителів з 1 січня 2020 року. На це необхідно 15 млрд гривень, однак виділили лише 7 млрд.

зарплата
зарплата

Причиною цього є те, що цьогоріч Україна має виплатити борг МВФ, який становить 438 млрд грн. Міністерство фінансів відповідає за боргове навантаження, це і стало фактично пріоритетом головного фінансового документа країни.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Варто додати, що 2019 рік стане останнім, коли в Україні відбувається щорічне планування бюджету. Документ повинен бути доопрацьований до 2 листопада.

Пенсійні виплати в Україні
Пенсійні виплати в Україні

Зазначимо, що водночас проект держбюджету передбачає збільшення видатків на програму забезпечення діяльності президента Володимира Зеленського та його Офісу на 4,2%. Це означає, що з бюджету України буде виділятися до 986,6 мільйонів гривень (+39,4 мільйона).

Нагадаємо, раніше новий генпрокурор Рябошапка зробив гучну заяву про "посадки" колишньої влади.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський жорстко покарав заступників Богдана, і ось що він отримав у відповідь: "Хто більше працює, той...".