Політичних переслідувань і політичний репресій в Україні не буде, але покарання за порушення закону обов'язково будуть. Генпрокурор Руслан Рябошапка розповів про "посадки" і про те, наскільки він і його команда будуть рішучими в цьому питанні.

Про це Рябошапка сказав у прямому ефірі програми "Право на владу". Крім генпрокурора, гостями студії також були перший заступник Генерального прокурора Віталій Касько та головний військовий прокурор Віктор Чумак.
Рябошапка відповів на питання ведучої Наталії мосейчук про те, чи буде він рішучішим за Луценка та інших прокурорів, які були за попередніх президентів.

"Попередні прокурори казали, що їм заважали об'єктивні причини, чи ми все ж таки дочекаємось результату?", запитала Мосейчук.

У відповідь Руслан Рябошапка запевнив, що він налаштований на рішучі дії, проте ніяких політичних репресій не буде. Буде справедливе покарання за порушення закону.

"Очевидно що ми будемо рішучими, і я сподіваюсь, що ми достатньо швидко зможемо показати результат. але одночасно з цим я не хотів би щоб наша рішучість була сприйнята як намагання здійснювати якісь політичні переслідування чи політичні репресії.

Ми не збираємося влаштовувати "розбірки", але покарання обов'язково будуть, незважаючи на політичну приналежність депутатів чи чиновн6иків", - заявив Рябошапка.

Нагадаємо, Руслан Рябошапка назвав пріоритети в розслідуванні важливих справ.