Товариш по службі Олексія Белько, який погрожував підірвати міст Метро в Києві прокоментував інцидент, головним героєм якого став його побратим, та пояснив мотиви такого вчинку.

Чоловіком, що погрожував підірвати міст Метро у Києві виявився 42-річний виходець з окупованого Криму, учасник АТО Олексій Белько. Його побратим, ветеран АТО Роман Семисал, який знявся в гучному фільмі "Кіборги", написав про свого товариша у Facebook та прокоментував поведінку колишнього АТОвця.

Семисал, дізнавшись, що "терорист" на мосту – його товариш, публічно звернувся до українців та заявив, що він, хоч і не схвалює його вчинку, але поділяю позицію свого товариша.

Роман Семисал

Роман Семисал розповів історію знайомства з Олексієм Белько.

"Нас мобілізували в один день. Я помітив його одразу в Деснянському військоматі, бо він прийшов в камуфляжі з двома прапорами на рукавах - українським і татарським. Він помітив мій погляд і сказав, що воюватиме ще й за татар, раз вони в Криму за себе не воювали.
Він мені одразу сподобався. Він був рішуче налаштований на війну, багато не говорив, сказав, що служив у морській піхоті і тепер хоче бути снайпером. Запитав мене, чи не хочу я працювати з ним в снайперській парі. Я теж сподобався Олексієві, бо: по-перше - сказав, що у нього гарна дружина ( досі пам'ятаю, як вони цілувались перед відправкою ), а по-друге - з усього вагона не пиячили тільки двоє - Олексій і я... ", - повідомив Семисал.

За його словами, на Яворівському полігоні їх з Бельке готували, як гранатометників, та його товариш, дізнавшись, що поруч тренуються десантники, "вийшов на потрібних людей" та пішов в десант.

"Він був радий і гордий за це. Ми обнялися і побажали один одному удачі на фронті ... Я дзвонив йому кілька разів і в АТО, і після демобілізації, але безрезультатно. Пару років тому знайшов його сторінку в ФБ, зрозумів, що Олексій живий, здоровий, порадів за нього, але так і не зв'язався з ним ", - уточнив колишній військовий.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Семисал зізнався, що був здивований, коли довідася що "теракт" на мості Метро у Києві вчинив саме Белько. При цьому, як він зазначив, що хоча і не схвалює вчинок товариша, але дуже добре розуміє його позицію і розділяє її.

" Я не знав іще, які вимоги він висував, але здогадувався. Потім прочитав, що Олексій вимагає від нової влади припинити капітуляцію на Донбасі...
Я не схвалюю його вчинку, але на сто відсотків поділяю його позицію: те, що робить теперішня влада - відведення військ, формула Штайнмаєра, ганебний обмін полоненими, розмови про потепління стосунків з РФ, припинення співпраці з американськими військовими інструкторами - це капітуляція!
Не за це Олексій наражав себе на смерть на війні.
Я його не виправдовую, але розумію його відчай і біль. Біль солдата, якого зраджує Батьківщина. ", - резюмував Семисал.

Олексій Белько...мій товариш. Нас мобілізували в один день. Я помітив його одразу в Деснянському військоматі, бо він...

Geplaatst door Roman Semysal op Woensdag 18 september 2019

Нагадаємо, підривник" мосту в Києві висунув вимоги владі Зеленського: "Припинити капітуляцію"

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі показали допит Белько, який "захопив" міст Метро

Також Знай.ua писав, Мінветеранів заступилося за київського "мінера" моста