В Україні останнім часом небувалою популярністю користуються електросамокати. Новий транспорт на вулицях країни вже спровокував не одну ДТП. Так як електросамокати не відносяться ні до одного з відомих типів транспорту, їх власники зовсім не зобов'язані вивчати і дотримуватись правил дорожнього руху.

Перша дорожня пригода за участю електричного самоката сталася у Львові - 34-річний чоловік зіткнувся на своєму "диву техніки" з автомобілем Mercedes-Benz. В результаті аварії його госпіталізували у 8 міську лікарню.

Цю інформацію повідомили в патрульній поліції Львівської області.

Водія самоката госпіталізували після зіткнення з Mercedes-Benz

Коли правоохоронці почали оформляти ДТП, вони розгубилися. Поліцейські не могли зрозуміти, як класифікувати водія самоката, адже, по суті, чоловік був одночасно і учасником дорожнього руху, і пішоходом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Електросамокат

Правоохоронці звернулися до законодавців з проханням звернути увагу на ситуацію і постаратися врегулювати їзду на подібному типі транспорту. В цілому, електричний самокат має досить високий потенціал, яким може похвалитися навіть не кожен мопед, що потрапляє під категорію А1. При цьому деякі самокати можуть бути навіть швидшими, ніж той же скутер, але на них не потрібні ні права, ні шолом.

Як повідомляв Знай.uа, в Києві на Нивках сталася аварія за участю автомобілів Kia Optima і Chevrolet Aveo. В результаті ДТП водій Chevrolet отримала травми.

Знай.uа писав, що зіткнення двох легковиків в Житомирській області забрало життя 4 людей. На об'їзній дорозі райцентру Коростишева Житомирської області сталося масштабне ДТП, яке забрало життя чотирьох осіб.