Верховна Рада України може прийняти законопроект за яким почнуть перевірку тих, хто отримує грошову допомогу від держави.

Такий законопроект став ініціативою Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Законопроект передбачає вести верифікацію державних виплат — пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування. Так влада прагне перевірити інформацію про тих, хто отримує грошову допомогу від держави.

соцвиплати
соцвиплати

Для перевірки планують використати спеціальну електронну базу, тобто автоматизовану систему накопичення інформації. Отримані дані проаналізують та порівняють для виявлення невідповідностей.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Законопроектом № 1231-1 передбачається проведення превентивної та поточної верифікації державних виплат виключно за наявності добровільної письмової згоди на її проведення. При цьому документ передбачає, що пенсії та стипендії (окрім соціальних) не будуть входити в перелік тих, що перевірятимуться.

соцвиплати
соцвиплати

Зазначимо, що зараз здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат регулює урядова постанова №136 від 18.02.2016 р. Однак на початку цього року Міністерство фінансів розробило новий проект Закону України "Про верифікацію та моніторинг державних виплат".

Нагадаємо, опалювальний сезон 2019: українці заплатять за тепло навіть не маючи батарей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що запасайтеся ковдрами: Львів може залишитися без опалення взимку, жарти скінчилися.