Навіть якщо споживач відключений від системи централізованого теплопостачання, це не звільняє його від оплати за послуги.

Про це свідчить постанова КГС ВС від 19 серпня 2019 року № 226/1437/16-ц, що підтверджує наступна ситуація у суді, передає "Хвиля".

У серпні 2016 року комунальне підприємство звернулося з позовом до суду. Воно просило стягнути з відповідача 4 032,78 грн заборгованості по тепловій енергії.

Теплопостачання в Україні

Відповідач звернувся до суду із зустрічним позовом про визнання договору розірваним, уточнивши, що в 2008 році двоє слюсарів зняли всі батареї в його квартирі і поставили перемички. У зв'язку з цим теплопостачання в його квартиру було зупинено. Суд став на бік комунального підприємства, враховуючи Наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства № 169. Відповідно до документа, відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання окремих квартир у багатоквартирному будинку неможливе.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Теплопостачання в Україні

Незважаючи на те, що суд встановив: з 2008 року в квартирі відсутні батареї, це не є доказом відключення приміщення від мережі централізованого теплопостачання. Адже підведення опалення до стояка у межах квартири свідчить про виконання послуг і споживач повинен оплатити їх.

Згідно Правил № 630, якщо споживач не захоче отримувати послугу теплопостачання, то він не може самовільно провести відключення квартири від мережі, адже це не є підставою для звільнення від плати за послуги.

Нагадаємо, Рада готує нововведення, яке подарує нове дихання пенсіонерам.

Як повідомляв портал Знай.uа, у новій Раді мають намір змусити українців відпочивати.

Також портал Знай.ua писав, українці позбулися десятки скандальних олігархів, першими пролетіли люди Ахметова.