"Підривника" моста Метро у Києві Олексія Белька заарештували на два місяці.

У п'ятницю, 20 вересня, Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід Олексію Бельку, який погрожував підірвати київський міст Метро. Про це йдеться в рішенні суду.

Суд виніс рішення заарештувати Белька на 60 діб з можливістю внесення застави в 288 тисяч 150 гривень.

Згідно з рішенням суду, якщо заставу за Белька внесуть, він буде зобов'язаний носити електронний браслет. Він не матиме права відлучатися з місця постійного проживання без дозволу прокурора або суду, пройти курс лікування від наркотичної та алкогольної залежності і знайти роботу.

У той же час суд відмовив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, нардепу Яні Зінкевич та командиру спецпідрозділу КОРД Миколі Кутію, які просили взяти підозрюваного на поруки.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

В мережі вже відреагували на обраний судом запобіжний захід для Олексія Белька. Користувачі порівняли його вчинок з репостами в соціальних мережах, за які може світити досить великий термін у'язнення.

"Вкрай м'яка міра для людини, яка вчинила за фактом терористичний акт. Для порівняння, за репости в соціальних мережах дають від 12 до 15 років. Це вважається нібито замахом на повалення конституційного ладу України", - написав у Telegram користувач з ніком Klymenko Time.

Нагадаємо, підривник" мосту в Києві висунув вимоги владі Зеленського: "Припинити капітуляцію"

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі показали допит Белько, який "захопив" міст Метро

Також Знай.ua писав, Мінветеранів заступилося за київського "мінера" моста

.