Книгу “Математик, який перетворився на мурашку” Масао Моріта отримали 150 міст Сходу і Півдня України – Маріуполь, Костянтинівка, Слов'янськ, Ізюм, Генічеськ, та багато інших. Книги безкоштовно розповсюдив благодійний видавничий проект ЛакіБукс, розповідає ініціатор проекту та співзасновник IT-компанії Lucky Labs Рустам Гільфанов.

“Кожна книжка нашого проекту відправляється дітям Сходу та Півдня України. Цього разу екземпляри “Мурахи” отримали 150 міст. А загалом за два з половиною роки проект ЛакіБукс розповсюдив більше 6000 книг”, – говорить Гільфанов.

Книгу видало чернівецьке видавництво “Чорні вівці”. Модерністські ілюстрації до неї виконав японський майстер дизайну Кацудзі Вакісака. Автор книги - відомий японський вчений-математик, популяризатор науки Масао Моріта.

“Щоб математика проникла в серця людей так само, як і музика, автор цієї книги проводить "Математичні концерти" в різних куточках Токіо. А із цим виданням трохи його музичного погляду на цифри потрапило і до нас. Сподіваюсь дітям сподобається книжка і вона знайде своїх читачів у наших бібліотеках. Це дуже важливо, що завдяки проекту сільські діти мають можливість знайомитися з новинками дитячої літератури”, – розповідає Анна Мойсеенко із бібліотеки села Казацкое.

“Ця книга розповідає про чудову науку математика. Математика - це не тільки використання чисел і фігур. Це міркування про їхню справжню суть. Дякуємо Вам за такий чудовий подарунок, який дозволить нашим читачам поглянути на знайому науку з нового кута”, – діляться враженнями із Сєвєродонецької дитячої бібліотеки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Це не перша математична книга проекту ЛакіБукс, у 2018-му побачила світ “#Щотакематематика” Кузька Кузякіна. Загалом проект видав вже сім науково-популярних книжок для підлітків.