Чорнобильська аварія залишається найстрашнішою ядерною катастрофою в світі, і на відміну від аварії в Японії на Фукусімі, викликаної землетрусом. Чорнобильську катастрофу спровокувала людська помилка, пише Рoliteka.

Міні-серіал "Чорнобиль" від HBO дає драматизовану, але досить точну інтерпретацію вибуху і його наслідків. Цікавою буде підбірка акторів, що зіграли головні ролі в серіалі і їх реальних прототипів - справжніх очевидців трагедії в Чорнобилі.

Давид Денчик і Михайло Горбачов

Джессі Баклі в ролі Людмили Ігнатенко, дружини Василя

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Джаред Харріс і Валерій Легасов, вчений

Стеллан Скарсгард і Борис Щербина, віце-прем'єр

Сем Тротон і Олександр Акімов, начальник зміни, нічний бригадир

Con O’neill і Віктор Брюханов, директор станції

Адріан Роулинс і Микола Фомін, головний інженер

Адам Нагайтис і Василь Ігнатенко, Прип'ятський пожежний

Пол Ріттер і Анатолій Дятлов, керівник

Ральф Инесон генерал Микола Тараканов, командувач Чорнобильськими ліквідаторами

Михайло Колган і Михайло Щадов, Міністр вугільної промисловості

Слід відзначити, що популярний не тільки в Україні серіал "Чорнобиль" від HBO отримав три головні творчі нагороди Emmy 2019 - за кращий міні-серіал, кращий сценарій Крейга Мазіна і кращу режисуру Юхана Рената.

Також журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний повідомив, що скоро стануть відомі нові подробиці катастрофи на Чорнобильській АЕС.

За його словами, скоро вийде в друк книга його батька Володимира Шовкошитного "Чорнобиль. Я бачив".

Влонтер зазначив, що його батько у своїй книзі описав посекундно вибух на Чорнобильській АЕС, етапи ліквідації катастрофи та 33 року життя після трагедії в Чорнобилі, починаючи від передодня аварії і до сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, серіал "Чорнобиль" від НВО тріумфує на премії Еммі: обійшов "Втечу з в'язниці Дандемора" і "Гострі предмети".