Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг почнеться з 1 жовтня 2019 року. Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Платежі за комунальні послуги українці отримуватимуть без урахування знижки, а держава буде відшкодовувати їм субсидію готівкою. Якщо після оплати рахунків у людини ще залишаються кошти (заощадили електроенергію чи воду), то їх можна витратити на власний розсуд.

Виплата розрахованої суми пільги здійснюється у грошовій готівковій формі за заявою пільговика на рахунок користувача в АТ "Ощадбанк".

Субсидії
Субсидії

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. З цією метою Ощадбанк вестиме персоніфікований облік пільговиків і коштів, які поступатимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Потім кошти переказуватимуть на рахунки управителів, об'єднань, виконавців комунальних послуг.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

оформлення субсидій
оформлення субсидій

Щоб перевірити себе у реєстрі пільговиків, потрібно звернутися в управління праці та соціального захисту районних адміністрацій.

При собі необхідно мати оригінали таких документів:

  • паспорт пільговика та членів сім'ї пільговика (на яких поширюються пільги з оплати житлово-комунальних послуг) включаючи дітей, яким виповнилось 14 років;
  • свідоцтва про народження дітей (у віці до 14 років);
  • реєстраційний номер платника податку-пільговика та членів сім'ї пільговика;
  • посвідчення, що дає право на пільги;
  • квитанції по оплаті житлово-комунальних послуг за останній місяць по всіх послугах;
    інформація про мобільний телефон пільговика.

Кошти зі своїх рахунків пільговики зможуть зняти у будь-який час.

Нагадаємо, кияни підуть на роботу брудними: хто на добу залишиться без води, адреси.

Як повідомляв раніше Знай.ua, франківчани, всі - за субсидіями: як отримати комунальну знижку.

Також Знай.ua писав про те, що субсидії не для всіх: у Запоріжжі комунальні знижки будуть нараховувати по-новому.