Українці вже можуть подорожувати до великої кількості країн без віз. Однак Кабінет міністрів України анонсував ще 14 країн, куди не будуть потрібні візи.

Перелік цих країн з'явився на офіційному сайті Верховної Ради.

Повідомлення про те, що Кабмін запланував підписати угоду про безвізовий режим ще з рядом країн, з'явилося у вівторок, 1 жовтня.

"За наступні 5 років перелік [країн з безвізовим режимом для громадян України] буде розширено за рахунок Гватемали, Гренади, Коста-Ріки, Маврикія, Маршаллових островів, Монголії, Науру, Палау, Перу, Сальвадор, Самоа, Сен-Вінсент і Гренадин, Соломонових островів і Ямайки", - йдеться в документі відомства.

безвіз
безвіз

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

У повідомленні йдеться, що ці угоди планують підписати протягом наступних 5 років. Кабмін анонсував підписання безвізового режиму саме з цими країнами, тому що вони не несуть міграційної загрози.

Також відомо, що у 2020 році український уряд домовиться про збільшення терміну безвізового перебування українських туристів в Аргентині. Також заплановано спрощення режиму поїздок у Мексику.

Зазначимо, що нещодавно представники міністерств закордонних справ України й Колумбії підписали угоду про безвізовий режим. Українцям можна буде подорожувати до Колумбії лише з закордонним паспортом.

Нагадаємо, Великобританія може подарувати Україні безвіз: названо умови - "Що ми отримаємо...".

Як повідомляв портал "Знай.ua", європейська країна цинічно зачинить двері перед українцями.

Також "Знай.ua" писав, що заробітчани витрусять останні гроші на поїздки до Європи: кого торкнеться новий закон.