Волонтер Наталія Бреус показала вражаючі умови, в яких живуть і працюють українські військові на території 235 загальновійськового полігону "Широкий Лан" у Миколаївській області. За її словами, після осінніх дощів дороги перетворилися в розкисле болото, а вода затікає в намети.

Бійці підрозділу проходять на полігоні останні приготування і злагодження дій перед виходом в зону Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі. Про те, як бійці готуються на полігоні, Бреус розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Полігон Широкий Лан

"SOS! Ми тонемо в болоті! Прийшла осінь з дощами і знову стає питання про полігоні на Широкому Лані, знову тонуть в болоті чоботи, бруд по коліна. Йшов шостий рік війни, один з найбільших полігонів України, на якому проходять останні приготування і злагодження дій бійці перед виходом на ООС. Радості - повні чоботи... Терміново шукаємо для своїх хлопців палети, щоб якось захистити вхід до намету від води і зробити мінімальні умови в цьому хаосі. А адже обіцяли продумати умови на полігоні, на Зоні ООС легше це зробити, ніж дочекатися обіцяного", – написала волонтер.

Geplaatst door Наталья Бреус op Maandag 7 oktober 2019

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Волонтер нагадала, що командування Збройних Сил говорили про поліпшення умов на полігоні, але, схоже, це були лише розмови.

"Одна назва Широкий Лан викликає у хлопців оскому, при думці, що туди потрібно заходити, а тим більше восени або взимку", – додала Бреус.

У коментарях до посту волонтера, колишні і нинішні військовослужбовці пишуть, що умови на полігоні для проживання з року в рік не змінюються, хоча Міноборони України рапортує про масштабне будівництво бригадного табірного військового містечк.

В кінці вересня 2019 року Міноборони України повідомило, що сума витрачених коштів на будівництво табірного містечка на території полігону "Широкий лан" становить 308,77 млн ​​грн. У документі вказувалося, що на сьогоднішній день будівельна готовність першого пускового комплексу, який включає в себе будівництво 11 казарм, становить 75%. Будівельні роботи планується завершити до кінця 2019 року.

Нагадаємо, у Зеленського поповнення: ЦВК зареєструвала нового "Слугу народу".

Як повідомляв Знай.uа Трамп знайшов "крайнього" у телефонній розмові із Зеленським: "Я навіть не хотів дзвонити".