Про неї можна почути як від бабусь і дідусів, так і прочитати в більшості сучасних досліджень щодо здорового способу життя.

Медичні експерти та лікарі з усього світу постійно заохочують додавати більше овочів до свого раціону.

Британська Національна служба здоров'я та Американське онкологічне товариство радять щодня їсти 5 порцій овочів і фруктів. Одна порція – 80 грамів.

Багатий на овочі раціон зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб, діабету 2-го типу, ожиріння та деяких видів раку. Крім того, допомагає зменшити ризик утворення каменів у нирках та втрату кісткової тканини.

Як правильно рахувати?
80 г свіжих, консервованих або заморожених фруктів і овочів вважається 1 порцією вашого дня. Вибирайте консервовані або консервовані фрукти та овочі в натуральному соку або воді, без додавання цукру або солі.
30 г сухофруктів (це еквівалентно приблизно 80 г свіжих фруктів) вважається 1 порцією ваших 5 A день. Сушені фрукти слід їсти під час їжі, а не як перекус між їжею, щоб зменшити ризик карієсу.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фрукти та овочі не повинні бути свіжими, щоб вважатись порцією. Також їх не потрібно їсти самостійно: вони також рахують, чи є вони частиною їжі чи страви.

Випивати багато води в день. Слідкуйте за кількістю випитого фруктового соку та коктейлів. Поточна порада - обмежити споживання фруктових або овочевих соків та коктейлів до загальної кількості 150 мл на день (1 порція). Подрібнення фруктів до соку виділяє цукри, які вони містять, які можуть пошкодити зуби.

Навіть несолодкий фруктовий сік і коктейлі є цукристішими, тому обмежте їх загальною кількістю 150 мл на день. Розведення 150мл фруктового соку водою (нерухомою або іскристим) може змусити його йти далі.

Картопля - це крохмалиста їжа і чудове джерело енергії, клітковини, вітамінів групи В та калію. У Великобританії ми отримуємо багато нашого вітаміну С з картоплі. Хоча вони містять лише від 11 до 16 мг вітаміну С на 100 г картоплі, ми зазвичай їмо їх багато.

Різноманіття. Щоб максимально використати свої 5 порцій, їжте різноманітні фрукти та овочі.

Нагадаємо, корисно і економно: з українцями поділилися простими секретами дешевого здорового харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського вирішили боротися з шкідливим пластиком.

Також портал Знай.ua писав, що в пташиних філе виявили смертоносну інфекцію.