Українцям планують підвищити пенсії. Сума, на яку збільшать виплати, складе 214, 75 грн. Більші пенсії українські пенсіонери отримають вже з жовтня.

Про це йдеться у відповідному законопроекті №1282-ХІІ.

У законопроекті також йдеться про те, що в Україні підвищаться не лише пенсій, а й:

  • зарплата співробітників держструктур;
  • пенсія за віком, інвалідністю і втратою годувальника;
  • аліменти, які нараховуються як відсоток від окладу;
  • допомога для безробітних та тих, хто проходить перепідготовку;
  • гроші на утримання військових;
  • компенсація за отримані на виробництві травми або захворювання, а також компенсація інвалідам з дитинства, результатом недуги яких стали травми або захворювання матері на виробництві.

соцвиплати
соцвиплати

Зазначимо, що індексація пенсій буде проведена через підвищення прожиткового мінімуму, який з 1 липня 2019 року складає 2007 грн.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

соцвиплати
соцвиплати

Відомо, що сума індексації заробітної плати працівників держструктур буде обчислюватися за формулою: сума оплати праці, яка підлягає індексації, буде помножена на величину приросту споживчих цін, а результат буде поділений на 100 відсотків.

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські підлітки масово приохотилися до алкоголю і наркотиків: лякаюча статистика.

Також портал Знай.uа писав, що українським пенсіонерам подарували унікальний додаток: як отримати виплати не виходячи з дому.