Українські підлітки майже не курять, але все частіше п'ють спиртні напої та отримали легкий доступ до наркотиків. Про це йдеться у звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за результатами міжнародного опитування.

Так, половина українських підлітків мають досвід куріння, 86% вживали алкоголь, а 18% пробували наркотики, показало опитування. Крім того, кожен п'ятий неповнолітній курить щодня. Кожен десятий у перший раз закурив у 9 років або раніше.

Більше 50% опитуваних заявило, що може легко придбати пиво, вино або слабоалкогольні напої. 86% підлітків хоча б раз вживали алкоголь. При цьому серед 15-річних частка юнаків, які хоча б раз вживали алкоголь, становить 79%, а серед дівчат – 87%.

18% підлітків розповіли, що хоча б раз у житті вживали якусь наркотичну речовину. Юнаків і дівчат серед них майже порівну. 9% опитаних вживали марихуану. Дві і більше шкідливих речовин разом вживали 4% підлітків.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

45% підлітків проводять в соцмережах чотири і більше годин на день. Більше половини опитаних визнає, що проводить там занадто багато часу.

7% підлітків кажуть, що мають залежність від азартних ігор.

Менше підлітків стикається з буллінгом. Порівняно з 2017 роком частка підлітків, яка не стикалася з цькуванням за останні 2-3 місяці, зросла з 38% до 57%.

Кожен десятий підліток сказав, що мав такі проблеми. 67% дітей в Україні стикалися з цькуванням.

38% ігнорували цькування, 29% намагалися чинити опір, 19% шукали підтримки у батьків, а 14% зверталися за допомогою до друзів.

Нагадаємо, що в США було зафіксовано близько 800 випадків захворювань легень, пов'язаних з курінням вейпу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Філіп Морріс заявила про готовність повністю припинити виробництво в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ оголосили війну електронних сигарет.