Нові стандарти доступності до публічних послуг встановив український уряд, зазначивши поміж іншим час, протягом якого повинна приїхати на виклик бригада "швидкої допомоги".

Згідно стандартів, визначених Кабміном, бригада "швидкої допомоги" і бригада рятувальників ДСНС зобов'язані прибути за викликом протягом 10 хвилин в межах міста, а якщо інцидент трапився за межами міста, то відповідним службам дається на прибуття до місця виклику 20 хвилин.

Кабмін встановив нові правила виклику швидкої

Зазначається, що бригада "швидкої" надасть допомогу у випадках, коли існує безпосередня загроза життю і здоров'ю людини. Крім того затверджено конкретний перелік симптомів, які свідчать про потребу в екстреній допомозі.

Варто зауважити, що на регіональному рівні за умови відсутності чітко визначеного механізму надання медичної допомоги в неекстренних випадках, бригади швидкої медичної допомоги виїжджатимуть до пацієнтів протягом години з моменту отримання звернення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Кабмін встановив нові правила виклику швидкої

Окрім стандартів, що стосуються безпосередньо служб надзвичайних ситуацій Кабінетом міністрів передбачено й інші нові стандарти на публічні послуги. Наприклад, в кожному навчальному закладі необхідна наявність швидкісного Wi-Fi Інтернету, зі швидкістю мінімум в 100 Мбіт/с.

Відзначається необхідність комп'ютеризації навчальних закладів, норма складає мінімум 2 комп'ютерні класи по 15 персональних комп'ютерів на кожні 300 школярів. Також підкреслюється наявність облаштованих туалетів у всіх школах України. В тому числі, вимагається організувати до них доступність дітей, які перебувають на інклюзивній освіті.

Нагадаємо, раніше у потрійній ДТП під Києвом постраждав медик швидкої

Як повідомляв портал "Знай.ua", у центрі Києва перекинулася швидка з пацієнтом

Також "Знай.ua" писав, що у Києві потеплішало у пологових будинках та лікарнях