В Україні може на третину зменшитися кількість в'язниць.

Таку заяву зробив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі Радіо Свобода, передає "Хвиля".

За словами міністра, відомство планує змінити основний метод покарання в українських в'язницях. Малюська переконаний, що позбавлення волі - це неефективно і дуже дорого.

"Позбавляти волі повинні лише невелику кількість людей, дуже обмежену". Денис Малюська

Денис Малюська
Денис Малюська
Денис Малюська

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Він підкреслив, що в Україні людина, яка покидає стіни в'язниці, абсолютно не пристосована до нового життя. У більшості випадків, колишні в'язні знову скоюють злочини:

"Тюремна система не виконує свою функцію". Денис Малюська

Денис Малюська
Денис Малюська
Денис Малюська

Для порівняння міністр розповів про досвід європейських країн. Там використовують програми корекції, часткову ізоляцію або обмеження пересування за допомогою електронного браслета. Малюська заявив, що команда президента шукатиме фінансування для спорудження в'язниць по Норвезькому зразку.

Як інформує Мін'юст, на території України налічується більше ста в'язниць. Третину з них незабаром закриють, а земельні ділянки - продадуть. Всі виручені кошти підуть на будівництво нових місць ув'язнень.

Як повідомляв Знай.uа, столітня історія: у Львові вдихнуть життя в старовинний кінотеатр, як це буде виглядати.

Нагадаємо, Знай.uа розповідав, що в Одесі добудують інфекційну лікарню.

Сайт Знай.uа оприлюднив інформацію про те, що у Львові вдихнуть життя в покинутий кінотеатр.