На сайті Верховної Ради 9 жовтня опублікували законопроект, згідно з яким незабаром ЄСВ можуть скасувати і для працівників до 27 років встановити нульову ставку ПДФО.

Проект Закону №2250 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо сприяння працевлаштуванню студентів і молодих фахівців, детінізації ринку зайнятості та доходів населення, зупинки відтоку українських фахівців за кордон)" пропонує дуже цікаві речі.

Так, на даний момент діє закон, згідно якого з урахуванням розміру мінімальної зарплати, на роботодавця покладається обов'язок за свій рахунок оплатити за свого працівника єдиний соціальний внесок у розмірі 918,06 гривень, а також утримати з працівника прибутковий податок у розмірі 751,14 гривень і військовий збір у розмірі 62,60 гривень.

З цієї причини багато роботодавців в Україні уникають брати на роботу студентів і віддають перевагу зрілим досвідченим працівникам.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Новий законопроект пропонує звільнити роботодавців від сплати ЄСВ і встановити нульову ставку ПДФО для працівників, які не досягли 27-років.

Таким кроком держава хоче вивести ринок зайнятості з тіні і мінімізувати корупційні ризики під час перевірок.

Нагадаємо, українцям запропонували купити трудовий стаж, ще й заощадити.

Як повідомляв Знай. ua, Гончарук оцінив рівень прожиткового мінімуму українців.

Також Знай. ua писав, що українцям показали "космічні" зарплати футбольних чиновників.