У Кирилівці в Запорізькій області третій рік люди спостерігають навалу чорних черв'яків, яких називаються ківсяком. Появу ненаситних монстрів пов’язують із тим, що на багатьох закинутих земельних ділянках господарі перестали косити траву – там і розвівся ківсяк.

Ківсяки є одним з різновидів багатоніжки. Величезні чорні черв'яки розмножуються протягом всього літа. Місцеві жителі розповідають, що ківсяки здатні з’їсти навіть бетон.

Кирилівка на Запоріжжі

Відомо, що ці хробаки зовсім не люблять сонце і тому особливу активність проявляють в похмурі дні. Багатоніжки дуже шкідливі для городніх насаджень – вони пошкоджують коріння рослин і коренеплоди: моркву, буряк, редис. Особливої шкоди селянам черви наносять у холодний і вологий сезон.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Залежно від віку ківсяк може бути коричневим або чорним, довжиною від 2 до 20—25 см. Зазвичай чорні черви живуть близько 4-5 років. Протягом життя самки ківсяка відкладають у ґрунт до 70 яєць.

Нагадаємо, раніше повідомили що метеозалежні українці у листопаді відчують три потужні магнітні бурі

Як повідомляв портал "Знай.ua", як зробити гарний макіяж на Хелловін

Також "Знай.ua" писав, що експерти NASA розповіли про наслідки можливого зіткнення астероїда з Землею