Німецькі кардіологи із фонду серця назвали три попереджувальні сигнали вірогідного серцевого нападу. При виникненні болю в ногах, задишки і хронічної втоми, слід задуматись про те, чи в нормі серце, передає MedikForum.

Біль в ногах

Такий симптом може вказувати на підвищений ризик інфаркту міокарда. Особливо небезпечно, якщо біль виникає під час ходьби і швидко припиняється, варто людині зупинитися

Біль у пальцях ніг у стані спокою, і її зникнення при вставанні теж може свыдчити про проблеми ыз серцем. Експерти впевнені, що такі два типи болю є ознакою атеросклерозу в ногах.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"При атеросклерозі зазвичай відбувається значна кальцифікація коронарних артерій. Тому біль в ногах є сигналом для обстеження серця", - заявили представники фонду.

Задишка

При ходьбі по сходах, після невеликої відстані задишка може свідчити про важке захворювання. Кардіологи пояснили, що серцева недостатність викликає респіраторні розлади практично постійно.

хвороби
хвороби

Тому задишка у багатьох випадках говорить про проблеми з серцем, ніж про порушення в роботі легенів.

"Якщо, піднімаючись по сходах, людина змушена зупинитися після кількох кроків, щоб перевести дух, ні в якому разі не ігноруйте це. Задишка, яка утворюється при невеликому фізичному зусиллі, може бути попередженням про серйозне захворювання", - радять кардіологи.

Постійна втома після хвороби

Після грипу або застуди втома може також означати проблеми із серцем. Якщо після інфекції, крім тривалої втоми, проявляються такі симптоми, як набряки в ногах, відчуття тиску у грудях, нерегулярний пульс або задишка, це свідчить про проблеми із серцем. Такі ознаки можуть вказувати на запалення серцевого м'яза.

Нагадаємо, страшна хвороба забрала життя зірки серіалу "Беверлі-Хіллз, 90210": приховував навіть від друзів.

Як повідомляв портал Знай.ua під час занять спортом помер один з бійців – Денис Цокур (псевдонім "Дартс").

Також Знай.ua писав, вчені змогли дізнатися, чи любить вас ваша кішка.