В Атлантичному океані сталося лихо. Судно Bourbon Rhode на якому знаходилися 14 людей, більшість з яких одесити затонуло в результаті попадання в ураган.

Шістьох наших співвітчизників і одного хорвата фактично кинули в океані, не зробивши толком жодних спроб врятувати людей.

З моменту трагедії уже минуло більше трьох тижнів, але рідні досі сподіваються, що моряки вижили на воді в умовах океану.

Пліт з моряками

На думку колишнього моряка Олександра Нікіфорова, який багато років пропрацював на таких судах, можливо, у екіпажа була інша проблема - лише одна система зв'язку із зовнішнім світом, що вплинуло на інформування моряків у надзвичайній ситуації.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Через три дні після аварії в океані знайшли надувний пліт з трьома моряками, серед яких двоє українців, один росіянин. Також знайдено чотири тіла загиблих, з них двоє – українці. Одне тіло досі не опізнано. Також в океані знайшли перевернутий рятувальний човен з цього судна і ще один порожній пліт.

Про долю 6 моряків – Андрія Ізмаїльського, Олександра Коршикова, В'ячеслава Ковальчука, Євгенія Мельгунова, Олега Кравця і Дмитра Козирєва досі невідома. Також серед зниклих і громадянин Хорватії, капітан Діно Мискич.

Зниклі моряки

Пошуками зниклих займався Морський центр порятунку і координації Форт-де-Франс.

Одним із врятованих моряків виявився 58-річний росіянин Ігор Морозов. Він зізнався, що моряки стрибнули в пліт. Однак пліт не міг від'єднатися від судна, його тримав канат. Їх мало не потягнула під воду, але зрештою їм вдалося від'єднати. Пліт надувся і перекинувся, тому вони просто трималися за нього. Кілька днів їх кидало в холодній воді, не всі змогли витримати і потонули. Він чіплявся за пліт руками і ногами.