Про це написав генеральний директор D. Trading Віталій Бутенко колонці для "Лівого берега".

"У вересні імпортери продали на РСВ електроенергію в середньому за ціною 1880 грн/Мвтг, а Бурштинська ТЕС (нібито "монополіст") за 1490 грн/Мвтг.", - повідомив Бутенко.

Про це зазначено на сайті "Українські новини".

Експерт пояснив, що трейдери, імпортери не хочуть імпортувати електроенергію в Острів в нічні години, оскільки прайскепи на ринку "на добу вперед" низькі, а вдень – високі. Працюючи вдень, трейдери-імпортери заробляють надприбутки. Все навантаження на роботу в збиткові нічні години лягає на Бурштинську ТЕС.

Вдень, у період високих цін, обсяг імпорту зростає до 60% а вночі падає до 10% від балансу споживання Острова. Бурштинська ТЕС навпаки, вдень має частку 40%, а в період нічних низьких цін 90%. "

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Ніякого дешевого імпорту не існує. Імпорт є там, де можна заробити. І якщо прайс-кепи не дозволяють заробити вночі, то й імпорту там не буде. Імпорту не буде і "вдень", якщо гривня опуститься до 27-28 грн/дол в умовах поточних форвардів на електроенергію на 4 квартал", - наголосив Бутенко.