Безконтактні платежі користуються все більшою популярністю в усьому світі і в Україні, зокрема. Наша країна займає одне з перших місць за популярністю даного виду оплати, а заплатити за товари або послуги власним телефоном або іншим пристроєм можна, як і у великому торговому комплексі, так і в маленькому магазинчику в спальному районі будь-якого міста.

Мільйони українців використовують сервіс Google Pay, який працює на смартфонах платформи Android. Аналогічним платіжним сервісом від компанії Apple є Apple Pay, який прийшов в Україну порівняно недавно.

У цій статті ми розберемося, що це таке, для чого ним користуються і яким саме чином.

Аpplepay: біля витоків інновацій

эпл
эпл

Вперше послуга Аpple Рay була застосована в 2015 році. В Україні сервісом вперше змогли скористатися лише в 2018 році. Першими доступ до послуги отримали клієнти Рrivatbank, а після користувачі Мonobank і Ощадбанк. Заплатити за товар або послугу можна через іPhone, планшет iPad, розумні годинник Apple Watch, і навіть на ноутбук MacBook.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Використовувати метод безконтактної оплати можна в інтернет-магазинах або на торгових платформах і в реально існуючих торгових точках, піднісши свій гаджет до терміналу з підтримкою даного виду оплати.

Як налаштувати Аpplepay на своєму пристрої: коротка інструкція

эпл
эпл

Майже всі сучасні українські банки дають можливість безконтактно заплатити за допомогою окремого сервісу яблучної компанії. Банки вже налагодили свою взаємодію з операційними платформами Apple, що робить процес безперебійної безконтактної оплати - ідеальним. Американський гігант, фанати якого називають його пестливо-зменшувально, як Епле, А пл або навіть Апел, робить все, щоб даний метод повністю витіснив традиційну оплату готівкою або використання традиційних банківських пластикових карт.

До переваги використання подібних новітніх сервісів варто віднести не тільки їх простоту, швидкість і зручність, але і безпеку і конфеденціональность. Тепер немає сенсу знімати готівку, носити з собою гроші, ризикуючи їх втратити або бути пограбованим, а також витрачати час на те, щоб укласти їх в гаманці або підраховувати.Теперь з дому можна виходити лише з телефоном, інформація з якого моментально доступна лише вам, а процес переказу коштів - миттєвий.

Налаштувати послугу Apple Pay можна легко і просто, навіть тому, хто не розбирається в новітніх технологіях. Безконтактна оплата доступна з з версії операційної системи iOS 8.1. Для настройки сервісу необхідно використовувати програму "Wallet".

Включити або вибрати карту можна шляхом її сканування на камеру вашого яблучного пристрої. Для цього просто натисніть на значок. Налаштувати послугу найпростіше клієнтам найбільших банків країни, таких як монобанк, Приватбанк або Ошадбанк. Якщо ви не знаєте який банк вам потрібен саме, то також можна додати відразу ж кілька карт. Налаштування, перевірка і верифікація ваших платежів в нинішніх умовах триває лічені секунди. Оплатити свій перший товар або послугу, ви зможете за лічені хвилини після того, як офіційні представники вашого банку або банків надішлють вам відповідне сповіщення на телефон, що займе лічені хвилини.

Відзначимо, що реєструвати і платити через Apple Pay сьогодні можна з восьми банків на одному пристрої. Це робить послугу унікальною і широко затребуваною у всьому світі серед сотень мільйонів клієнтів американської яблучної компанії.

Для реєстрації власного облікового запису в системі Apple Pay потрібно надати компанії такі дані:

  • платіжні адреси;
  • номер телефону:
  • електронну адресу;
  • особисті данні;
  • опис карти;
  • створити особистий обліковий запис з номером картки;
  • передати дані про транзаціях по всіх картах.

Відзначимо, що всі ці дані будуть відображатися у вашому акаунті в сервісі, з даними якого, ви зможете ознайомитись в реальному часі.

Положення роботи Apple Pay: що потрібно знати кожному

эпл
эпл

Офіційні положення роботи сервісу безконтактної оплати від американської компанії говорять, що оплатити потрібний товар або послугу можна лише в тих торгових точках, що оснащені системою проведення безконтактних платежів.

Для того, щоб оплатити потрібно підійти до апарату, після чого екран вашого пристрою повинен заблимати, що означає про те, що робота програми Wallet успішно автоматично почалася. Після цього, вам необхідно вибрати карту, з якої ви хочете витратити гроші та підтвердити покупку.

Після здійснення даних маніпуляцій, пристрій потрібно кілька секунд підтримати біля терміналу, що необхідно для зчитування інформації з NFC модуля. Умовою безпеки здійснення цієї акції є те, що вашим айфоном або іншим яблучним гаджетом можна скористатися без проведення біометричної ідентифікації за відбитками пальців або підтвердження особи по обличчю. Дізнатися про те, що операція успішно завершена дозволить звуковий або вібросигнал.

Якщо ви не довіряєте даними методам ідентифікації, то ви можете додатково встановити запит ПІН-коду або навіть поставити необхідність підпису чека, що буде доречним при здійсненні транзакцій на більші суми. Також ви можете зберегти дані про проведені вами операції, встановивши стандартні 0000 на потрібний вам набір цифр.

Якщо, ви хочете заплатити за товар за допомогою розумних годинників компанії, то вам варто зробити наступні кроки:

  • двічі натиснути бічну кнопку і тримають екран на близькій відстані від терміналу, що підтримує безконтактну оплату, протягом декількох секунд;
  • при необхідності, підтвердіть транзакцію;
  • дождатся легкої пульсації або вібрації і дочекайтеся появи на екрані повідомлення про успішне завершення операції.
  • Відзначимо, що всі великі банки підтримують клієнтів даного сервісу.

Служба підтримки вашої фінансової установи або консультанти в відділеннях банку зможуть відповісти на ваші запитання щодо здійснення даного виду розрахунків. Послуга вкрай поширена і популярна, а багато продавців вже провели за її допомогою тисячі транзацій і можуть відповісти на ваші запитання безпосередньо на точці продажу.

Список пристроїв, що підтримують Apple Pay

эпл
эпл

Україна - одна з найбільш технічно розвинених країн СРСР. Багато технічні новинки у нас в країні впроваджуються раніше, ніж у багатьох інших країнах світу. Так, в Україні Apple Pay користуються мільйони власників з гаджетів. Список пристроїв Еппл з цією функцією досить великий і постійно оновлюється. У цій статті ми розповімо про список виробів, через які бесконтную оплату можна здійснювати на даний момент часу.

Apple Pay доступний з таких моделей айфонів: 6, 6S, 6S +, 7, 7 +, 8, 8 +, SE, X, RX, XI, XI, MAX, XI PRO. Оплатити безконтактна в будь-якому магазині можуть власники розумних годин марок Apple Watch 1,2,3,4, а також планшетів iPad Air 2, mini 3,4, Pro.

Секрети безпечної оплати від компанії Apple

эпл
эпл

Як зазначено вище, спосіб безконтактної оплати є одним з найбезпечніших в світі. Його головними особливостями є наступні:

  • при користуванні карткою в магазинах або онлайн-ресурсах, платіжна інформація відправляється у вигляді зашифрованого коду - токена;
  • ваша фірма-отримувач, в свою чергу, відправляє сигнал в обслуговуючий банк;
  • фінансова установа передає код в мережу, де його захищають;
  • після отримання інформації про можливості здійснення безпечної транзакції, інформація звіряється і відправляється назад в банк;
  • ваша фінансова організація підтверджує платіж, а перед цим перевіряє наявність необхідної суми коштів;
  • після проведення даних процедур відбувається фінальне підтвердження транзакції і її завершення.