АТ "Укрзалізниця" вже готується до впровадження приватної тяги на українській залізниці. Так, зараз підприємство в пошуках потенційних компаній, які зможуть вийти на українську залізницю. Для даної ініціативи розробляються необхідні для введення приватної тяги законопроекти. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Сьогодні вже не стоїть питання: "Бути або не бути приватній тязі?". Зараз потрібно вирішувати, яку приватну тягу ми хочемо бачити на ринку, хто повинен бути перевізником. Потрібно визначити коло потенційних гравців на цьому ринку і те, які законодавчі акти для цього необхідно прийняти", - розповів директор з розвитку бізнесу "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев.

Крім того, в УЗ провели нараду з компаніями, які готові взяти участь у пілотному проекті щодо запровадження приватної тяги. Деякі з них заявили про готовність здійснювати перевезення, на окремих ділянках Придніпровської залізниці довжиною 250 кілометрів.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" зацікавлена у співпраці з китайським виробником.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, в "Укрзалізниці" обіцяють новий склад до Борисполя.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві скасували одразу 9 рейсів міської електрички.