Посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов припускає, що на суді у справі про катастрофу Boeing MH17 можуть з'явитися нові підозрювані.

Про катастрофу лайнера Boeing MH17 він сказав у своєму інтерв'ю, де заявив, що можуть з'явитися нові підозрювані у справі.

"До прийняття судом остаточного рішення, ніхто не може бути визнаний винним. Звичайно, вже оголошено кілька осіб, стосовно яких висунуто звинувачення, можливо, ще будуть додаткові особи", - сказав посол.

"Але я набрався терпіння і дочекався результатів судових слухань", - додав він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Він також розповів про зміни, які були внесені в нідерландське законодавство у зв’язку із катастрофою.

"Вони стосуються, наприклад, такого питання, як допит свідка за допомогою відеоконференції", - підкреслив посол.

Нідерланди розслідуватимуть роль України в катастрофі МН17
Нідерланди розслідуватимуть роль України в катастрофі МН17

За словами посла, громадяни України, у відповідності з Конституцією нашої країни, не можуть бути видані Нідерландам.

"Тепер же, в разі необхідності допиту такої особи, у тому числі в рамках судового процесу, така можливість буде забезпечена", - наголосив Ченцов.

Нагадаємо, у Голландії образились на Україну за те, що важливого свідка у справі про збитий МН17 Цемаха віддали Росії в рамках обміну полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Голландія офіційно вимагає у Кремля видати обвинуваченого у справі про збитий боїнг Володимира Цемаха.

Також Знай.ua писав, суд звільнив від тюремного ув'язнення і засудив до 5 років позбавлення волі умовно колишнього бойовика "ДНР", який охороняв уламки збитого літака Malaysia Airlines рейсу МН17.