Голландія офіційно вимагає у Кремля видати обвинуваченого у справі про збитий "Боїнг" Володимира Цемаха, але представник МЗС Росії Марія Захарова відмовилася відповідати на запит.

Так, за інформацією місцевих ЗМІ, звільнений Апеляційним судом Києва Цемах разом з іншими обміняними росіянами приземлився в московському аеропорту Внуково.

"Спочатку треба визначити його правовий статус, а це питання не коментує МЗС, а Тетяна Москалькова. Коли його правовий статус визначать — тоді звертайтеся до нас", – сказала Захарова.

Вона відмовилася відповідати, чи збирається Росія видати Цемаха Голландії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова заявила, що "Цемах залишається обвинуваченим у справі, яку Україна поки не закрила. Відповідно до чинного законодавства він може давати свідчення по відеозв'язку, або приїжджати для показань до суду, а потім повертатися в Росію".

Нагадаємо, суд звільнив від тюремного ув'язнення і засудив до 5 років позбавлення волі умовно колишнього бойовика "ДНР", який охороняв уламки збитого літака Malaysia Airlines рейсу МН17.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Романенко пройшовся по гарячих слідах МН17.

Також "Знай.uа" писав, Зеленський відповів на петицію про легалізацію зброї.