Для українських водіїв збираються ввести онлайн-сервіси державних послуг. При цьому вже працюють нові правила отримання водійських прав, пише "Кореспондент".

Які нововведення чекають на водіїв

Тепер здача іспитів із знань правил дорожнього руху і навичок навчання буде проходити під відеоспостереженням. Здати іспит можна буде протягом двох років після закінчення автошколи. Раніше цей строк становив 10 років.

Також паперове свідоцтво про закінчення курсів в автошколі замінять на електронне, яке потраплятиме в Єдиний держреєстр МВС. Викладачі і інструктори з водіння повинні вносити в електронний журнал інформацію про час проведення занять та транспортному засобі, на якому вони проводяться.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Спростили і механізм акредитації установ. Її будуть проводити регіональні сервісні центри МВС, а не головний сервісний центр.

Електронні права

У Кабміні заявили, що одними з перших елементів "держави в смартфоні" буде впровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у бета-режимі.

Зовсім скоро у рамках проекту "Дія" з'явиться мобільний додаток. Наголошується, що всі послуги хочуть перевести в онлайн до 2024 року.

Нагадаємо, стало відомо, коли на всіх українських дорогах з'явиться інтернет 4G.

Як повідомляв портал Знай.uа, на водіїв на нерозмитнених євробляхах чекають нові правила розмитнення за максимально простою схемою.

Також портал Знай.uа писав, наскільки вигідні євробляхи і які штрафи чекають на водіїв.