Українців спантеличили новими подробицями пенсійної реформи. Починаючи з жовтня 2019 року в державі підвищили вимоги до наявності трудового стажу.

Пенсіонери
Пенсіонери

Тепер, щоб вийти на заслужений відпочинок необхідно відпрацювати рівно 26 років. Тим, у кого стажу не вистачить - платитимуть мінімальну пенсію. Такі "стрибки", як обіцяє план Кабміну, здійснюватимуть щорічно, до того часу, поки цифра не доросте до 35 років. Однак, це не стосується тих, хто працював у шкідливих умовах".

Про це досить спокійно розповіла заступник начальника Головного управління пенсійного фонду в Дніпропетровській області Наталія Корнійчук.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Законодавством передбачено також призначення пенсій у 63 роки, але за наявності меншої кількості страхового стажу. На день право на призначення пенсій в 63 роки мають ті особи, у яких стаж становить менше 26 років, від 16 до 26 років", - повідомила Корнійчук.

Нагадаємо, в ПФУ розповіли про жорстку вимогу до деяких пенсіонерів.

Як повідомляв Знай.uа страховий стаж в розстрочку: українці зможуть купувати роки "роботи", щоб отримати пенсію.

Знай.uа писав, українцям підготували зарплатний сюрприз: встигни все до 27 років.