У неділю, 27 жовтня, відзначається Народно-християнське свято Параскева Грязниха. У цей день православні віруючі вшановують пам'ять святої преподобної Параскеви Сербської.

У цей день суворо забороняється прати і прясти пряжку. На Параскеви стародавні християни шарпали й м'яли льон, а потім шили з нього красивий одягу.

Параскева Грязнуха вважалася покровителькою всіх вагітних і молодих мам. Жінкам, які чекають на дитину, заборонялося розчісуватися. Люди вірили, що таким чином можна втратити заступництво Параскеви, яка допомагає вагітним під час пологів.

Вважалося, що у цей день вона спускається на землю і спостерігає за тим, хто дотримується традицій, а хто - ні. Тих, хто веде правильне життя вона нагороджувала, а тих, хто ні - карала.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, українцям подарували додаткові вихідні у січні.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Вінниці побудують нову резиденцію Святого Миколая.

Також портал Знай.ua писав, під Вінницею влаштують грандіозну вечірку на честь головного хулігана з "Дванадцять стільців".